پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3403
-
الف
+

مونا زندی از مستند‌های آیین‌های عاشورایی می‌گوید

مونا زندی کارگردان مستند «لحظه‌های دلتنگی» از چگونگی تولید مجموعه مستند‌های «آیین‌های عاشورایی» می‌گوید.

مونا زندی کارگردان مستند «لحظه‌های دلتنگی» از چگونگی تولید مجموعه مستند‌های «آیین‌های عاشورایی» می‌گوید.

به گزارش آی‌فیلم، نمایش و جلسه پرسش و پاسخ مستند «لحظه‌های دلتنگی» از مجموعه آیین‌های عاشورایی «آیین هم آوایی» با حضور مونا زندی حقیقی، علیرضا شجاع نوری، مهدی یزدانی، مدیرعامل رسانه‌های تصویری، مازیار فکری ارشاد و جمعی از علاقمندان و فیلمسازان در کافه رُزوود برگزار شد.

 مونا زندی، کارگردان مستند «لحظه‌های دلتنگی» از مجموعه مستند آیین‌های عاشورایی در سخنانی با اشاره به چگونگی تولید این مجموعه مستند توضیح داد: این پروژه به پیشنهاد آقای «عباس اسداللهی» مدیرعامل وقت «موسسه رسانه‌های تصویری» ساخته شد. در آن زمان آقای اسداللهی به من پیشنهاد کرد که در یک مجموعه ۳۰ قسمتی مستندهایی از آیین‌های عاشورایی که در ۳۰ استان کشور اجرا می‌شود، ولی در حال حاضر به مرور زمان در حال فراموش شدن است و مداحی‌های جدید جایگزین آن‌ها شده تهیه کنم. در همین چارچوب تصمیم گرفته شد که در فاز اول اجرای این پروژه، ۱۰ مستند ساخته و در دو فاز بعدی ۲۰ قسمت دیگر تهیه شود.

این کارگردان سینما با بیان اینکه در ابتدا از چنین پیشنهادی تعجب کرده بود چرا که حوزه‌ کاری‌اش فیلم مذهبی نبود، و نیز با اشاره به اینکه علیرضا شجاع نوری و فرهاد ورهرام به عنوان مشاوران این پروژه وی را همراهی کرده‌اند، ادامه داد: پس از مشورت با صاحب‌نظران، حدود ۱۰ ماه در مورد آیین‌های عاشورایی در ۳۰ استان کشور تحقیق کردیم که نتیجه آن تدوین کتاب ۲۰۰ صفحه‌ای در این زمینه بود. برای ساخت این مجموعه مستند هم ابتدا ۱۰ استان را به عنوان اولویت انتخاب کردیم و بعد از پایان تحقیقات ۱۰ گروه مختلف به ۱۰ استان انتخاب شده عزیمت و اقدام به ساخت این مجموعه مستند کردند.

زندی که خود در روند ساخت این مجموعه علاوه بر تهیه‌کنندگی،  کارگردانی مستند «لحظه های دلتنگی» را بر عهده داشته است، گفت: در جریان ساخت این مجموعه مستند با توجه به اینکه خرم آباد از آیین‌های مذهبی و عرفانی جالبی در ایام محرم برخوردار است من استان لرستان را انتخاب کردم و به همراه گروهم برای ساخت مستند به خرم‌آباد سفر کردیم. تجربه آیین‌های عاشورایی در استان لرستان از جمله «گِل مالی» از مدرن‌ترین اتفاقاتی است که برای یک انسان رخ می‌دهد و فکر می‌کنم این آیین به نوعی پاکسازی روان است. در روز عاشورا افراد مختلف با هر نگاه فکری و اندیشه‌ای در این مراسم حضور پیدا می‌کنند، همه به یک شکل به سجده می‌افتند، در گِل فرو می‌روند و تلاش می‌کنند که همه منّیت‌ها را در درون از بین ببرند. به نظرم در جریان اجرای آیین گل مالی، گویی انسان به نقطه صفر می‌رسد و بار دیگر باز می‌گردد.

زندی در پایان سخنان خود در این نشست ابراز امیدواری کرد که این فرصت به وجود آید مجموعه مستند «آیین های عاشورایی» به نمایش عمومی گذاشته شود و علاقه‌مندان این گونه مستندها بتوانند این آثار را از نزدیک تماشا کنند.

در ادامه این نشست «علیرضا شجاع نوری» که در ساخت مجموعه مستندهای آیین عاشورایی با عنوان مشاور ارشد همکاری داشته است، با بیان اینکه در این مستند، صداقت و شفافیت وجود دارد، گفت: عوامل ساخت مجموعه مستند آیین‌های عاشورایی، تلاش کرده‌اند به سوژه‌ها به صورت بیطرفانه نزدیک شوند و آن‌ها را روایت کنند.

علیرضا شجاع نوری، در  بخشی دیگر از صحبت‌های خود در این برنامه به عنوان تهیه‌کننده فیلم سینمایی «بنفشه آفریقایی» که به کارگردانی مونا زندی ساخته شده است، با ارایه توضیحاتی در مورد روند ساخت این فیلم و موضوع آن خاطرنشان کرد: این فیلم در ارتباط با عشق و بخشش است و اکران آن از اواخر آبان‌ماه در گروه سینمایی کوروش آغاز خواهد شد. بعد از پایان عاشورا و  تاسوعا نیز تبلیغات در مورد نمایش این فیلم جدی‌تر دنبال می‌شود.

یزدانی، مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری نیز در سختانی کوتاه خاطرنشان کرد: برخی از کسانی که در ارتباط با بودجه این مجموعه نقدهایی را مطرح می‌کردند اصلا مجموعه را ندیده بودند و عده‌ای از آنها نیز مسئله‌شان این بود که چرا ساخت پروژه به خانم زندی واگذار شده و چرا به افراد دیگری واگذار نشده است.

م ه / س م

نظر شما
ارسال نظر